The Facial Action Coding System (FACS)

Denna vecka deltar två av Psykab:s medarbetare på en workshop i ämnet FACS med Erika Rosenberg Ph.D. på Berkeley University 

FACS är utvecklat av Paul Ekman och Wallace Friesen. Det är ett vetenskapligt underbyggt detaljerat system som förklarar och kategoriserar alla ansiktets möjliga uttryck och emotioner.

Kursdeltagarna är från alla världens hörn och innefattar specialister inom datorvetenskap, forskare i beteende och emotioner, pedagoger, psykiatriker, psykologer och utvecklare av digitala bedömningsinstrument av människor, myndighetspersoner och filmindustrin med flera.

Manualen är en komplex och mycket detaljerad systematisk genomgång av ansiktets alla så kallade Action Units (AU) och alla olika kombinationer av dessa. Systemet har, på ett imponerande sätt hittat en heltäckande beskrivning av ansiktets alla möjliga miner och uttryck.

Alla kursdeltagare lär sig att under kursen själva utföra alla AU:s -många är lätta men flera är riktigt svåra att få till. Genom detta fördjupas kunskapen om människans ansiktsuttryck och vi får en inbyggd ny observationsförmåga som tidigare låg dold för oss.

Tillämpningsområdena är många. Filmindustrin, datorprogram, psykologi, underrättelsetjänster, psykiatri, personbedömningar med mera.

FACS

Bästa hälsningar!

Samuel Lindholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.